RAJA SA Constanța, operatorul care administrează sistemul public de apă și canalizare din Onești, a sărit în ajutorul Protoieriei Onești, oferindu-se să suporte integral costurile de termoizolare a clădirii în care personalul Protoieriei Onești gătește zilnic masa caldă ce le este oferită sărmanilor din zonă, prin proiectul “Masa Bucuriei”, cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași.

Mai mult, pentru a se asigura că lucrările ce se execută la clădirea Protoieriei sunt de cea mai bună calitate, RAJA a adus o echipă de muncitori de la Constanța, specializați în construcții.

Părintele protopop Ioan Bârgăoanu le-a mulțumit public celor de la RAJA pentru ajutorul acordat: Lucrăm la termoizolarea corpului 4 cu bucătăria și Masa Bucuriei.

Lucrare sponsorizată în totalitate de RAJA Constanța.

Aducem mulțumiri în mod special domnului ing. Aurel Presură și echipei venite special de la Constanța pentru a realiza lucrarea.

Harul lui Dumnezeu lucrează prin mâinile binevoitoare…

Trebuie să știți.

Mare minune!

Hristos-Dumnezeu ne ajută!!

La Onești însă, RAJA a deschis numeroase șantiere în mai toate zonele orașului. În cadrul unui proiect de investiții-record, de aproape 60 de milioane de euro (85% fonduri europene, 13% fonduri de la bugetul de stat și 2% fonduri de la bugetul local), pe care compania de la Constanța îl dezvoltă în momentul de față, se desfășoară lucrări ample care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești. Acest proiect este cel mai mare ca valoare din Onești în ultimii 30 de ani și prevede o serie întreagă de lucrări:

Principalele rezultate așteptate sunt:

  • pentru alimentare cu apă: 1 captare de suprafață, 1 stație nouă de tratare a apei potabile, 1 stație nouă de clorinare, 1 rezervor nou 7500 m, reabilitare 1 rezervor apă 10.000 m3, 1 stație de pompare apă tratată, 6,9 km aducțiune nouă de la stația de tratare la baza dealului Cuciur, 1 stație de clorinare reabilitată, 18,86 km reabilitare rețea de distribuție, 6.78 km extindere rețea de distribuție, 4 stații noi de pompare apă potabilă;
  • pentru apă uzată: reabilitare și modernizare 1 stație de epurare (41.500 l.e.), 26.04 km extindere rețea de canalizare, 3.43 km reabilitare rețele canalizare, 11 stații noi de pompare a apei uzate, 6.6 km de conducte de refulare apă uzată. (foto: Protoieria Onești)