La doar 16 ani, un tânăr din Onești a avut o ascensiune incredibilă și se numără deja printre „puştii minune” ai țării, care pot fi noile stele din fotbalul autohton.

Ștefan Moraru joacă pe postul de atacant și și-a arătat clasa de la o vârstă fragedă.  A început să practice fotbalul la vârsta de 7 ani, părinții legitimându-l la CSȘ Onești, unde timp de 6 ani i-a avut ca antrenori pe prof. Florin Rădulescu, Tiberiu Moldovan și pe Emil Cobuz. Cât timp a jucat la CSȘ Onești, Ștefan a ieșit golgeter în fiecare an.

Ștefan a făcut apoi pasul la Sportul Onești, școala de fotbal a lui Daniel Munteanu, iar în urma prestațiilor remarcabile pe care le-a avut în cadrul turneelor naționale la care a participat, a intrat în vizorul celor mai galonate cluburi din țară.

Într-o competiție acerbă, FCSB, clubul patronat de Gigi Becali, a izbutit să-i obțină semnătura, Ștefan Moraru devenind astfel cel mai reprezentativ transfer al unui fotbalist oneștean după dispariția FC Onești.

Recent, Ștefan Moraru a atins însă o altă bornă importantă a carierei sale, debutând sub culorile „tricolorului”. Considerat unul dintre cele mai de perspectivă produse ale fotbalului românesc, atacantul oneștean a jucat pentru naționala Under 17 a României într-un meci amical cu Austria (1-2).

Totodată, Șfefan Moraru a debutat pentru echipa mare a FCSB, fiind folosit într-un joc-test cu Astra Giurgiu. De altfel, deși nu are decât 16 ani, Ștefan este folosit constant la echipa Under 19 a FCSB-ului.

„Mă simt onorat că am contribuit la dezvoltarea lui fotbalistică şi ca om, le mulțumesc colegilor mei, Moldovan şi Cobuz. Astept invitația lui Ștefan la prima convocare la echipa naţională de seniori.” – Florin Rădulescu, director CSȘ Onești

„Un copil talentat, cuminte, preocupat foarte mult de fotbal, ceea ce se și dovedește prin ascensiunea sa. Pe deasupra, este și un fotbalist foarte isteț, de aceea a și ajuns la echipa națională. Mi-au cerut cei de la FCSB doi fotbaliști, unul dintre ei fiind Ștefan. Prin munca lui acolo, a convins și a fost păstrat. Îi doresc mult succes și să reprezinte Oneștiul cu cinste.” – Daniel Munteanu, Sportul Onești.