Consilierii locali ai Partidului Național Liberal din Sascut au protestat ieri și au refuzat să intre la ședința de consiliu, după ce au aflat că primarul Ioan Răuță dorește să contracteze un împrumut de zece milioane de lei. Revoltați față de acest demers, consilierii din Sascut au afișat mesaje, prin care au atenționat că întreaga comunitate va suporta această datorie, care va fi plătită inclusiv de generațiile următoare.

”Primarul susține că este nevoie de împrumut de la bănci, pentru investiții, dar există suficiente fonduri, guvernamentale, europene, prin care să fie atrași bani și dezvoltată comuna. Când iei de la bancă, este clar că plătești dobânzi și alte comisioane, și este clar că, astfel, împovărezi #comunitatea. Există banii europeni, există alternative la Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții, dar pentru asta trebuie să scrii proiecte și să dai socoteală ce faci cu banii. Ori, la Sascut, tocmai asta nu se dorește, ca fondurile să fie cheltuite transparent”, a avertizat Ilie Ghiorghiță, președintele PNL Sascut.

Cei cinci consilieri PNL care au refuzat să se facă părtași la înglodarea comunei Sascut în datorii bancare mai susțin că aceasta este o practică a PSD care, pe ultima sută de metri, apelează la credite, după ce, timp de patru ani, nu a rezolvat multe dintre problemele comunității. Ei dau exemplu și ceea ce s-a întâmplat la Consiliul Județean Bacău, unde, pe ultima sută de metri a mandatului președintelui Sorin Brașoveanu, a fost contractat un împrumut de 100 de milioane de lei, pentru o durată de 12 ani, tot sub justificarea de a realiza investiții. (sursa: Biroul de presă PNL Bacău)