Stare de alertă la Onești, în această dimineață, după ce un tânăr de 38 de ani, din localitate, a ieșit pe balconul locuinței sale, situată la etajul 3 al unui bloc de pe strada Daciei, și a amenințat că se va sinucide aruncându-se în gol (FOTO ȘI ȘTIREA INIȚIALĂ AICI).

Polițiști, jandarmi, pompieri și un echipaj medical s-au deplasat de urgență la fața locului, oamenii legii reușind să-l convingă pe bărbat să renunțe la gestul său.

Motivul supărării tânărului a fost o amendă pe care acesta a primit-o în urma participării la protestele aniti-restricții de zilele trecute, când mai mulți tineri au mărșăluit pe străzi, ca de altfel în multe alte orașe din țară. Tânărul fusese amendat cu 500 de lei.

“Astăzi, în jurul orei 11.15, un bărbat de 38 de ani, din Onești a anunțat prin 112 că se va sinucide pe motiv că a primit prin poștă un proces verbal de contravenție, cu suma de 500 de lei, ca urmare a participării la protestul din noaptea de 03/04 aprilie a.c.

La fața locului a fost dirijată inițial o patrulă de jandarmi și ulterior, una de poliție. Echipajele de intervenție au dat dovadă de solicitudine și au comunicat cu bărbatul, oferindu-i răspunsuri legale și corecte la aspectele prezentate de acesta. Totodată, cel în cauză a solicitat să discute cu șeful Poliției Onești, astfel că, a fost condus la sediul unității, ocazie cu care a solicitat anularea procesului-verbal de contravenție.

Bărbatului i s-au explicat prevederile legale privind modul de anulare a unui proces-verbal, reușindu-se o comunicare eficientă și implicit, aplanarea situației de fapt. Totodată, solicitantul și-a exprimat acordul în vederea transportării la spital pentru investigații de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal de poliție Cătălina Păduraru.