Lansarea cărții “Astrul” a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la București, în cadrul celei de-a 26-a ediții a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, la standul editurii oneștene Magic Print, unde s-a publicat lucrarea.

Autorul cărții “Astrul” este Alexandru Cristian, poet, prozator, critic literar și istoric român.

Pe lângă autorul lucrării și un public numeros, la lansare a luat parte și directorul general al editurii Magic Print Onești, Maria Dohotaru, iar moderator a fost Lucian Costache, un vechi colaborator al editurii Magic Print, autor al cărții “Mihai Eminescu. Luceafărul înainte și după Luceafărul”.

Cartea lui Alexandru Cristian, “Astrul”, este o piesă de teatru despre marele poet Mihai Eminescu.

O piesă de teatru despre viața sa (n.r. – viața lui Mihai Eminescu) este plină de subiectivism și lasă loc de interpretări. Niciodată o mare personalitate nu a fost lipsită de controverse.

Mihai Eminescu nu este o controversă sau nu ar trebui să fie. Mihai Eminescu este unic și nu trebuie minimalizat prin diverse scenarii și teorii. Dragostea de Eminescu m-a făcut să-i studiez viața și opera. Ambele se împletesc în mod admirabil și dau naștere unui Eminescu real, un om lucid de forța sa creatoare și mentală”, spune autorul cărții.

În vârstă de 32 de ani (născut pe 23 octombrie 1987 la Brăila), Alexandru Cristian a început să scrie de când avea doar 13 ani, pentru ca la 14 ani să debuteze în revista Liceului Teoretic Jean Monnet. Volumul său de debut se intitulează Versuri Ciobite, apărut în 2011.

Alexandru Cristian a publicat cărți de politică internațională și geopolitică, printre care amintim monografia Între Elefant, Urs şi Dragon – Spre o nouă arhitectură globală (2014), a publicat volumul de poezii Sacralitate, în anul 2015, a abordat și proza scurtă, publicând Povestiri în ramă, un ebook în anul 2015.

Totodată, Alexandru Cristian este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

Nu în ultimul rând, Alexandru Cristian este membru al Societății Scriitorilor Militari și al Societății de Istoria Medicinei și a obținut Diploma de Străjer al Limbii Române acordată de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă și Literatură Română.