Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești se mândrește cu un nou rezultat de excepție după ce Susanu Octavian, elev la clasa a XI-a C a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Chimie.

Mai mult decât atât, Octavian a depășit cu succes și proba de baraj pentru selecția în lotul lărgit, în vederea participării la Olimpiadele Internaționale. Olimpiada Internațională de Chimie va fi găzduită anul acesta de Japonia, doar că va avea loc online.

Consiliul Elevilor organizat la nivelul Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” Onești a salutat performanța realizată de Octavian Susanu și i-a urat success pe viitor: Dorim să îi urăm elevului nostru Susanu Octavian de la clasa a XI a C a felicitări și mult succes în continuare! Acesta a obținut Medalia de Argint la Olimpiada Națională de Chimie și face parte din lotul extins al olimpicilor pentru Faza Internațională ce va avea loc în Japonia. Rezultatele obținute vin drept confirmare a devotamentului, efortului și pasiunii de care Octavian a dat dovadă în repetate rânduri. De asemenea, doamnei profesoare îndrumătoare Aura Ghiuș îi mulțumim pentru implicare si dăruire!

Olimpiada Națională de Chimie a revenit după un an de pauză. În martie 2020, chiar dacă pregătirile pentru etapa națională a Olimpiadei de Chimie erau în stadiu avansat, carantina impusă de autorități în contextul pandemiei de coronavirus a determinat anularea concursului. (foto mare: arhivă)