Performanță senzațională reușită de românii Constantin Popovici (CSM Bacău) și Cătălin Preda la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka! Cei doi reprezentanți ai României au cucerit medaliile de aur, respectiv argint, în proba de sărituri de la mare înălțime. Sunt primele astfel de distincții obținute de sportivi de-ai noștri în această probă, care nu e încă una olimpică, notează gsp.ro.

Primele medalii românești de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka au fost obținute în mare stil în această dimineață.

Constantin Popovici (CSM Bacău) și Cătălin Preda, sportivii care urcaseră pe podium și la Europenele de la Roma de anul trecut, au reușit performanțe și mai sonore la Mondialele din Japonia. Au terminat pe primele două locuri în proba de sărituri de la înălțime, aducând României primele medalii în concursul care a devenit probă la Campionatele Mondiale începând din 2013.

Băcăuanul Constantin Popovici a contabilizat un punctaj total de 472.80 de puncte, fiind urmat de compatriotul Cătălin Preda, notat cu 438.45 după cele patru sărituri. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat francezul Gary Hunt, cu 426.30 de puncte.

Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici au sărit de pe platforme situate la 27 de metri deasupra bazinului, execuțiile lor fiind punctate de un juriu de 5 experți. (foto: gsp.ro)