4 persoane au fost reţinute pentru 24 ore, în urma a 9 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Bacău.

La data de 8 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău şi cei ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S. T. Bacău, au efectuat controlul unui autoturism, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. În autovehiculul care efectua transport de colete au fost descoperite aproximativ 630 de grame substanță vegetală solidă (rezină de cannabis), ascunsă în diferite obiecte.

Pentru destructurarea rețelei de trafic de droguri ce acționa în județul Bacău, la data de 9 martie a.c., poliţiştii au efectuat 9 percheziţii domiciliare, la locuinţele persoanelor bănuite de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat droguri de risc şi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), telefoane mobile și tablete, 11.600 de lei, 300 de Euro, 115 lire sterline și 121 de dolari. 7 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, 4 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul I.P.T.F. Oradea, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău; foto mare: imagine ilustrativă)