Un urs a creat panică printre schiori, la Predeal. Animalul şi-a făcut apariţie pe pârtia Clăbucet fără să fie deranjat de prezenţa oamenilor. La un moment dat, s-a repezit la o turistă. Tânăra a luat-o la fugă speriată, cu schiurile în mână, relatează observatornews.ro. De asemenea, un schior a fost urmărit şi el de animalul sălbatic.

Din fericire, animalul a renunţat şi şi-a găsit altă ocupaţie. Turiştii au fost avertizaţi prin RoAlert să nu se apropie de el.

Jandarmeria Braşov informează că ursul care a fugărit turiştii pe pârtie a fost izgonit, folosind un ATV cu şenile. De asemenea, a fost înştiinţat şi administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului.

A fost vorba despre acelaşi urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet şi Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt şi au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenţie au folosit un ATV cu şenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

La început, oamenii nu s-au speriat de urs, au crezut că se joacă şi câţiva curajoşi s-au apropiat de el să-l filmeze. Dar la un moment dat, animalul a început să-i alerge pe turişti. (foto: captură video)