.

Sub sloganul “ Împreună reformăm Oituzul”, sâmbătă 29 august, în centrul comunei Oituz a avut loc lansarea candidaților USR la Primăria și Consiliul Local Oituz. În discursurile prezentate atât de către candidații USR Oituz cât și de invitații la acest eveniment s-a pus accentul pe mesajul pe care organizația vrea să  îl transmită prin  politica de modernizare a unei administrații bazată pe principiul protejării și îmbogățirii resurselor comunității: omul, resursele naturale, cultura și tradițiile naționale. 

„O echipă tânără”

Într-o atmosferă deosebită Uniunea Salvați România filiala Oituz, prin unul din organizatorii campaniei electorale, și-a prezentat  lista de candidați, descriindui ca 18 oameni profesioniști, integri, care aduc în peisajul politic local energie și dorința de schimbare. „Vă prezint o echipă tânăra, cu experiență în diverse domenii, pregătită să redea comunei ce au înstrăinat alții, să repare ce au deteriorat alții și nu în ultimul să readucă valorile culturale și istorice ce le-au uitat alții”.

„Viziunea e legată de strategie”

Candidatul la primăria Oituz, Mirela Anghel, în discursul de început a subliniat importanța strategiei pe termen mediu și lung. „ Pentru mine și echipa mea, Reformarea Oituzului înseamnă dezvoltare economică, infrastructură, educație și sănătate. Viziunea este legată de strategie, iar o strategie pe termen mediu și lung e necesară oricărei localități, în special a noastră. Programul meu politic este simplu, bazat pe nevoile comunității, pe principii clare având în vedere servicii publice de calitate, pe care administrația să le controleze tehnic nu politic, în care politica locală trebuie să urmeze o strategie de dezvoltare, nicidecum una temporară „pe ici, pe colo”.

„O administrație inteligentă înțelege că o relație deschisă și corectă cu mediul de afaceri este vitală”

Candidatul Alin Paul Chelu a subliniat în discursul său importanța dezvoltării economice a comunității, „Încurajarea și susținerea mediului de afaceri înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, mai mulți bani în bugetul public, servicii publice de mai bună calitate, înseamnă mai multă siguranță și predictibilitate în viețile tuturor. Iată de ce, una dintre prioritățile noastre în sprijinul investitorilor și a mediului de afaceri va fi debirocratizarea administrației, bazată pe corectitudine, proceduri simplificate, achiziții transparente, posibilitatea de previzionare de lungă durată și informare în timp real.”

„Este timpul să găsim acea balanță între nou și tradiție”

Ionuț Iutuc a ținut să precizeze cât de importantă este promovarea valorilor familiale într-o comunitate dar și prioritățile comunității ce ar trebui avute în vedere. ” Pentru mine, o localitate în care te simți ACASĂ e întâi de toate o localitate curată și confortabilă, cu aer sănătos și apă de calitate, cu căldură și canalizare funcțională la prețuri accesibile, lumină pe străzi și curți îngrijite, cu locuri de joacă în siguranță pentru copii. Dar confort mai înseamnă și garanția unei educații accesibile și de bună calitate, înseamnă cultură înaltă, agrement, infrastructură pentru sănătate”.

„Protejarea mediului ce este de o importanță extrem de mare în zilele noastre”

Protejarea mediului înconjurător a fost subiectul ce a stat la baza discursului Dorinei Bontea, „Gândirea ecologică merge mână în mână cu gândirea economică, iar eforturile cu privire la protejarea mediului înconjurător, pe lângă sentimentul de bine, vor fi în cele din urmă răsplătite cu economii financiare, colectarea selectivă a deșeurilor, protejarea pădurilor de tăieri ilegale, protejarea râurilor sunt doar câteva din proiectele din agenda de lucru a echipei USR Oituz.”

La eveniment, în afara candidaților pentru primărie și consiliul local, au mai luat cuvântul și o parte dintre invitați, Teodor Lazăr, președintele filialei USR Bacău, Florentin Iftimie, candidat la Consiliul Județean Bacău, Gheorghe Saftiuc, vicepreședintele USR Bacău, Roberson Zamă, candidat CJ Bacău precum și candidații  USR la primăriile și consiliile locale Mănăstirea Cașin și Căiuti, ce au accentuat alternativa USR la ceea ce se întâmplă acum pe scenă politică și direcția către prosperitatea comunei ce echipa USR Oituz o poate aduce

Mult success tututor candidaților! (P)