Gunoi menajer, deșeuri provenite din construcții, resturi de mobilier sau de aparate electrocasnice și câte și mai câte sunt abandonate zilnic în Onești, în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, de oameni pentru care bunul-simț nu înseamnă nimic.

Este de ajuns o incursiune pe malurile râului Cașin pentru a-ți da seama cât de ușor se descotorosesc unii oneșteni de gunoi, fără să le pese că zona respectivă ar putea deveni un focar de infecție.

Eforturile lucrătorilor de la DPP sunt de multe ori inutile.

La periferia orașului e jale mare de mulți ani, dar acest aspect îl cunoșteam cumva cu toții, însă devine cu adevărat trist când descoperi grămezi de gunoaie abandonate cu nerușinare aproape de stradă și de locurile de joacă pentru copii.

Un singur exemplu: pe strada Cașinului, un “dăștept” s-a trezit el, bine-mersi, să-și descarce gunoaiele (un butoi de murături, resturi de tablă, etc.) într-un spațiu plin de verdeață, fără să-i pese câtuși de puțin că un astfel de gest nu este doar complet descalificant, ci îi poate atrage și o amendă usturătoare.

Chiar dacă municipalitatea a dat startul curățeniei de primăvară, Oneștiul rămâne în continuare un oraș care suferă la acest capitol. De vină sunt în totalitate oneștenii certați cu bunul-simț, care abandonează gunoaiele pe unde prind.

Așa se întâmplă că ce curăță ziua angajații firmei de gospodărire a orașului, oneștenii fără cei șapte ani de acasă au grijă să adune la loc peste noapte.