Începutul primăverii este asociat cu Ziua Femeii. Poate pentru că ambele, și femeia, și primăvara sunt puternice, sunt dătătoare de viață, de speranță… Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială  „George Călinescu” Onești, cu sprijinul părinților și în colaborare cu Biblioteca Municipală  ”Radu Rosetti”, filiala Cosânseana, au adus un omagiu femeilor.

Mame aprige, bunici blânde, cadre didactice severe, soții răbdătoare, surori bune sau vecine iscoditoare, femeile din viața noastră ne sunt sprijin, ne sunt reper. Fără ele, am fi pierduți.

Preșcolarii și elevii au realizat o expoziție de desene și mesaje către persoanele cărora le datorează recunoștință și respect, lucrările lor putând fi admirate în holul filialei bibliotecii. Activitatea a cuprins momente artistice realizate cu trudă, cu emoție, dar din inimă: am ascultat muzică instrumentală oferită de elevul Sergentu Paul sau populară interpretată de Ciubotaru Larisa. Ne-au încântat cu vocile vesele elevii claselor a I B și a II-a B, dar și grupul vocal „Armonia”. S-au recitat poezii și am realizat o trecere în revistă a creatoarelor de versuri din literatura română.

A fost o zi plină de lacrimi, de emoție, de bucurie, pentru care conducerea școlii mulțumește cu recunoștință. La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor!