Pompierii oneșteni au avut serios de treabă în aceste zile. Pe lângă incendiul din comuna Buciumi, unde patru case au ars din temelii (detalii AICI), și intervenția de pe strada Jupiter din Onești, unde o mașină a ars până la tablă (detalii AICI), pompierii au fost solicitați să intervină și la un incendiu puternic în comuna Oituz.

Incendiul din comuna Oituz, satul Pârâul Sărat, s-a produs joi după-amiază, pompierii fiind solicitați să intervină printr-un apel la 112 înregistrat la ora 13.34.

Timp de aproape 2 ore și jumătate a durat intervenția pompierilor oneșteni la Oituz, unde focul s-a manifestat pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați. De altfel, concentrarea forțelor la incendiul de la Oituz a fost și motivul pentru care la mașina care a luat foc în Onești a ajuns o autospecială aparținând SC Chimcomplex SA.

Acoperișul casei și bunurile din patru încăperi s-au făcut scrum, la Oituz, cauza incendiului fiind efectul termic al unui burlan metalic de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.