La data de 7/8 octombrie a.c., în intervalul orar 18:00-04:30, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acţiune pe fondul cinegetic numărul 42, Blăgeşti, pe linia combaterii braconajului cinegetic şi a nerespectării regimul armelor şi al muniţiilor. Cu această ocazie, în jurul orei 20.00, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, având asupra sa o armă.

Fiind somat să se oprească, bărbatul a început să fugă spre o cultură de porumb, unde i s-a pierdut urma. Polițiștii au organizat căutări ale acestuia, iar în jurul orei 02.30, acesta a fost găsit în momentul în care a venit la domiciliul său.

Polițiștii i-au solicitat acestuia să predea armele deținute ilegal, fapt pentru care bărbatul în cauză a predate polițiștilor o armă de calibru 36, cu un dispozitiv red dot atașat.

De asemenea, bărbatul i-a condus pe polițiști în cultura de porumb, unde a indicat locul în care a ascuns o arma letală cu glonţ, fără marcă, de calibru 5.6 mm, având ataşată o lunetă şi o lanternă, toate înfăşurate în autocolant de tip camuflaj şi 3 cartuşe cu glonţ, de același calibru.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic, iar armele, muniția și bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. (sursa: IPJ Bacău; foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: IPJ Bacău)