Salvamontiștii băcăuani care acționează în perimetrul pârtiei de schi Nemira au avut o săptămână plină. Aceștia au intervenit în cazul a zece accidentele, unele dintre ele destul de grave, care vor presupune mai multe săptămâni de recuperare.

Pentru evitarea altor accidente, în condițiile în care zăpada de pe pârtia Nemira încă rezistă, salvamontiștii băcăuani le recomandă schiorilor amatori să schieze responsabil.

„Zăpada de pe pârtia Nemira din Slănic Moldova rezistă, chiar dacă grosimea stratului este relativ mică. Salvatorii montani din cadrul Serviciului Județean Salvamont Bacău, cei care asigură asistența Salvamont pe pârtie, au intervenit în ultimele șase zile la zece accidente. Nu sunt mai multe că în alți ani, dar tot ne îngrijorează, pentru că știm că cel puțin jumătate din cei accidentați vor avea nevoie de multe săptămâni de recuperare.

Vă rugăm să schiați responsabil, să adaptați viteza de coborâre la nivelul Dvs de schi și la starea pârtiei și, dacă sunteți pentru prima oară pe schiuri sau placă, este indicat să începeți cu un monitor de schi/snowboard”, au precizat salvamontiştii băcăuani.