La finalul unui an încărcat și înaintea unei binemeritate vacanțe, toate grupele de copii, echipa de fete și echipa de seniori ale clubului de fotbal FC Viitorul Curița și-au dat întâlnire în aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” din Onești, în cadrul unui moment festiv, plin de emoție.

A fost o întâlnire de gală, un moment deosebit pe care Mihai Fudulache, finanțatorul clubului, și l-a dorit în mod special și a insistat să se desfășoare chiar și în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

Mihai Fudulache a ținut astfel să-și exprime aprecierea și gratitudinea față de sportivii din cadrul clubului său, cei mai mici dintre ei aflându-se la cel dintâi contact cu rigorile și disciplina pe care le implică practicarea sportului de performanță.

“Subiectul întâlnirii de astăzi nu sunt eu, dar mi-e greu să nu mă închipui, la rândul meu, un copil sau un tânăr ce ar putea juca cot la cot cu voi, doar că în urmă cu vreo două decenii sau mai multe, nu mai țin socoteală. Astăzi nu pot decât să vă susțin din umbră și să mă bucur de reușitele voastre cu care ne mândrim cu toții. Și să aplaud atitudinea voastră vizavi de ce înseamnă jocul pentru voi.

Întocmai, pentru că, dacă la început fotbalul a fost pentru voi o joacă, acum este un joc. De  ce? Pentru că jocul înseamnă reguli, înseamnă responsabilitate și o atitudine fair-play. (…)

Mai cred că înseamnă prietenie, legătura solidă dintre voi. Sunteți diferiți, fiecare unic și special, dar ați reușit, dincolo de toate, să formați un colectiv unit. Sunteți năzdrăvani, sunteți îndrăzneți, sunteți ambițioși, dar mai ales isteți!

Trebuie să știți, dragi copii, că educația este însă foarte importantă pentru evoluția voastră, chiar și în fotbal. Aveți nevoie de gândire ageră, pentru că de asta depinde viteza de reacție. Aveți nevoie de concentrare și de predicție. Aveți nevoie de strategie, de plan de atac, iar pentru asta trebuie să știți să vă documentați. Iar pentru asta aveți nevoie de educație.

Știu la ce se vor gândi o parte dintre voi: se poate și fără educație. Nu știu, e posibil. Un lucru știu, totuși, și acela este că va dura mult mai mult timp să atingeți o performanță. Sportivii de performanță pe care îi admirați nu sunt doar buni atleți, ci și oameni inteligenți.

Vreau să încununez anul acesta prin a vă felicita. Bravo! Continuați să evoluați, să fiți din ce în ce mai buni și să închegați prietenii cât mai strânse. Să vă susțineți reciproc. Eu vă voi sprijini în continuare și vă voi fi alături, dar de voi depinde cel mai mult traseul pe care îl veți urma”, li s-a adresa Fudulache copiilor.

Exemplul Alex Duță

Evenimentul a durat cu totul două ore, iar alături de întreaga suflare a “verzilor”  a fost și portarul Alex Duță. Crescut în curtea Viitorului, Duță a crezut în șansa sa, a muncit cu seriozitate și dăruire și a izbutit să atragă numeroase priviri, fiind achiziționat de fosta componentă a Ligii 1 Concordia Chiajna.

Gala de sfârșit de an organizată de FC Viitorul nu s-a încheiat înainte ca toți copiii din cadrul clubului, începând de la ce mai mici, în vârstă de doar 9 ani, și terminând cu tinerii de la echipa mare, să fie premiați.