Reprezentanții Poliției Locale Onești și cei ai Poliției Române au avut astăzi o întâlnire cu comunitatea de romi din satul Rădeana, la sediul primăriei comunei Ștefan cel Mare, în prezența autorităților locale.

Cu acest prilej, reprezentanții romilor au fost informați despre Hotărârile Consiliului Local Onești, ce privesc accesul căruțelor cu traseele de deplasare pe raza Municipiului Onești și totodată li s-a pus în vedere modul în care aceștia își lasă nesupravegheate animalele pe raza municipiului, ocazie cu care li s-a atras atenția că, în conformitate cu prevederile legale li se pot ridica, în vederea confiscării ca măsură complementară la sancțiunile la care se expun, atât animalele cât și atelajele în cazul în care nu respectă traseele impuse prin Hotărârile Consiliului Local.

Tot cu această ocazie li s-au prezentat prevederile legate de supravegherea minorilor ce le intră în responsabilitate și care au fost depistați pe raza municipiului cu activități de cerșetorie.

Prin această activitate s-a urmărit prevenirea încălcărilor normelor legale stabilite prin hotărârile Consiliului Local Onești și ultimele neconformități identificate legate de lăsarea nesupravegheată a animalelor și a căruțelor pe raza Municipiului Onești.

Poliția Locală Onești va dezvolta în următoarea perioadă activități punctuale în zonele cu risc identificate, iar fermitatea în aplicarea prevederilor legale va fi maximă. (sursa: Poliția Locală Onești)