Mașina electrică Dacia Spring este pentru prima oară pe străzile din Onești, la mai bine de jumătate de an de când și-a făcut apariția în țară. Este sub marcă românească, dar fabricată exclusiv în China.

Potrivit informațiilor oferite de producător, modelul va fi comercializat în România la preţuri cuprinse între 16.800 şi 18.100 de euro și are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

Unul dintre oneștenii care și-a achiziționat acest model (ar fi 2 sau 3 în tot orașul) speră că autoritățile locale vor avea în vedere un program de amenajare a unui rezonabil de stații de încărcare electrice. Asta ar fi problema, că sunt puține, la Dedeman Automobile, la Popas Basarabia și alte câteva private, unde nu toată lumea are acces. De mașină n-am prea multe de spus, sunt foarte mulțumit, a precizat bărbatul.

O mașină electrică Dacia Spring costă în jur de 9.000 de euro dacă este achiziționată prin programul Rabla și cumpărătorul beneficiază de toate bonusurile oferite de stat.

Altfel, ministrul mediului, Tanczos Barna, a apreciat luna trecută că România va avea o rețea de 18.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în următorii 4-5 ani.