Mai multe locuri de joacă pentru copii din Bacău au fost închise din dispoziția comisarilor de la Protecția Consumatorilor. Acestea reprezentau un adevărat pericol pentru micuți. Totodată, lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bacău au aplicat Primăriei Bacău amenzi în valoare totală de 65.000 de lei.

Lucian Bogdănel, prefect județul Bacău: „În urma mai multor sesizări primite la Instituția Prefectului, pe care le-am direcționat spre competentă soluționare către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, au fost verificate în ultima săptămână 8 locuri de joacă din Municipiul Bacău – str. Nordului nr. 80; str. Bradului nr. 52; parcul Letea; str. Logofăt Tăutu nr. 7; str. Electricienilor nr. 6; Parcul Catedralei; Parcul Cancicov şi Parcul de la Bazinul de Înot.

Lucrătorii CJPC au aplicat Primăriei Bacău amenzi în valoare totală de 65.000 de lei, dispunând oprirea de la utilizare a mai multor echipamente a căror degradare accentuată reprezenta un risc iminent la integritatea corporală a copiilor. Suplimentar, s-au dispus măsuri de remediere urgentă a deficiențelor tehnice constatate.

Este revoltătoare nepăsarea conducerii Primăriei Bacău față de acest subiect sensibil, în contextul în care şi anul trecut inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat 9 locuri de joacă din oraş, aplicând amenzi de 20.000 lei şi închizând două, fără ca echipamentele deteriorate să fie puse în siguranță de proprietar. Dovadă accidentele din ultima perioadă!”. (foto: Facebook / Lucian Bogdănel)