Familia lui Nelu Ploieșteanu a decis ca înmormântarea regretatului cântăreț să aibă loc pe 7 aprilie. Evenimentul funerar a avut loc în condiții speciale din cauza situației generate de pandemia de coronavirus, dar și din cauza faptului că artistul a fost infectat cu COVID, relatează libertatea.ro.

Înmormântarea artistului a fost amânată pentru efectuarea unei necropsii. Familia a sperat până în ultimul moment ca marele artist să fie înmormântat creștinește, însă rezultatele sosite de la Institutul Cantacuzino marți dimineață, 6 aprilie, au indicat că avea COVID-19 și în momentul decesului.

Cele două fiice au ridicat miercuri dimineață (7 aprilie) trupul neînsuflețit al tatălui lor. Au pregătit o mașină funerară de ușa căreia au prins o poză mare cu regretatul artist. Oameni în combinezoane au purtat pe brațe sicriul lui Nelu Ploieșteanu.

„Tată, tăticule, tatăl meu”, s-a auzit când sicriul a fost urcat în mașina funerară. Fiicele artistului, îmbrăcate în negru din cap până în picioare, au strigat cât au putut în fața sediului IML.

Sicriul sigilat cu trupul neînsuflețit nu a fost dus direct la Cimitirul Străulești, acolo unde a avut loc înmormântarea, ci la casa în care a locuit Nelu Ploieșteanu, mai notează libertatea.ro.

Familia, copiii și rudele și-au strigat durerea la vederea mașinii funerare. Pe sicriul regretatului artist de muzică lăutărească au așezat o coroană mare de trandafiri în formă de inimă.

Cortegiul funerar a părăsit casa artistului după ora 11.00.

Nelu Ploieșteanu, 70 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, a murit vineri, 2 aprilie. Artistul era internat cu COVID la Spitalul Floreasca.

Acesta se stabilise în ultimii ani în stațiunea Slănic Moldova, din județul Bacău, unde cânta la Restaurantul Cascada. (foto: libertatea.ro)

Vezi VIDEO de la înmormântare AICI