Lucrătorii de la SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) Onești – societatea de gospodărire a orașului aflată în subordinea Consiliului Local – mai au puțin și finalizează lucrările de pe strada Belvedere, unde s-a intervenit pentru lărgirea carosabilului și amenajarea de noi parcări.

Pentru a crea mai multe locuri de parcare pentru șoferii care locuiesc în zonă, șefii DPP au decis să amenjeze parcări în spic pe ambele părțile ale străzii Belvedere, pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Stirenului și cea cu strada Libertății. Cum se parchează de altfel, de ani buni, în fața chioșcurilor de la stația Capucini.

Doar că astăzi, când să traseze marcajele, lucrătorii Secției Întreținere și Reparații Drumuri au fost nevoiți să solicite ajutorul polițiștilor locali, ca să fie îndepărtate mașinile încă parcate acolo.

„Nu e prima dată când ne confruntăm cu această situație, de aceea îi rugăm pe posesorii de autoturisme să nu mai tergiverseze eliberarea parcărilor atunci când autoritatea locală le solicită acest lucru, fie în vederea asfaltării, fie pentru executarea altor lucrări, cum ar trasarea marcajelor. E în avantajul tuturor ca lucrările să nu fie perturbate”, au menționat polițiștii locali oneșteni.

Problema s-a rezolvat într-un final după ce s-a primit sprijin și de la polițiștii rutieri, doar că procedurile de îndepărtare a mașinilor parcate au dus la întârzierea operațiunii de trasare a marcajelor.

În altă ordine de idei, spre deosebire de parcările longitudinale sau perpendiculare, parcările în spic prezintă mai multe avantaje. În primul rând, parcările în spic permit întrebuințarea la maximum a spațiului disponibil. Apoi, accesul este mult mai facil, în sensul că șoferul nu solicită mașina să facă un viraj amplu atunci când parchează. Manevrarea mașinii fiind mai ușoară, se reduce riscul de coliziune.