Vineri și sâmbătă (5-6 februarie 2021), Sala de atletism „Ioan Soter”,  din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, a găzduit întrecerile Campionatelor Naționale de sală rezervate seniorilor și tineretului (U23).

Fără nicio urmă de îndoială, cel mai mai bun rezultat al competiției l-a obținut Gabriel Bitan (foto). În vârstă de doar 22 de ani, sportivul legitimat la CSM Onești (club condus de Ingrid Istrate) a reușit sâmbătă seara o săritură superbă de 8,14 m, care-i aduce biletul pentru Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun (5-7 martie 2021).

Rezultatul lui Bitan l-a apropiat pe sportivul pregătit de către Cornel Grigore la 8 cm de baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de 8,22 m, și la 16 cm de recordul național de 8,30 m, deținut de Bogdan Țăruș din 29 ianuarie 2000.
“Inițial am crezut că am sărit sub 8 metri, dar când am văzut tabela nu mi-a venit să cred. Am fost foarte bucuros”, a declarat Gabriel imediat după concursul de sâmbătă seara.

Totodată, recent, într-un interviu exclusiv pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism, sportivul de la CSM Onești dezvăluia care este marele său vis: “Marele meu vis este să fiu următorul deținător al recordului național de seniori la săritura în lungime. O asemenea performanță va însemna întotdeauna o finală mondială sau olimpică, dar și podiumul european. Pentru acest vis îmi voi dedica în continuare timpul și atenția strict către atletism.”

Proba de 60 m garduri nu a fost lipsită de spectacol. La masculin victoria i-a aparținut lui Alin Ionuț Anton (atlet legitimat la CSM Onești). Sportivul în vârstă de 21 de ani s-a impus la limită în fața lui Cosmin Ilie Dumitrache. Alin Ionuț Anton a terminat cursa cu timpul de 7,88 s (barem de Europene!), cu 0,01 s mai rapid decât sportivul de la Rapid București/CSM Timișoara. (sursa: FR Atletism)

Medalii cucerite de atleții oneșteni:

  • Iulia Banaga (locul 2, argint, 60m garduri)
  • Diana Ana Maria Ion (locul 2, argint, sărituri)
  • Diana Ana Maria Ion (locul 2, argint, triplusalt)
  • Marius Gabriel Țone (locul 2, argint, 60 m)
  • Alin Ionuț Anton (locul 2, argint, 60 m)
  • Alin Ionuț Anton (locul 1, aur, 60 m garduri)
  • Robert Mihai Tabacu (locul 3, bronz, prăjină)
  • Gabriel Bitan (locul 1, aur, sărituri)
  • Marian Valentin Tănase (locul 2, argint, sărituri)