Oneșteanca Luminița Pătrățeanu, care ne-a obișnuit cu alegerile sale mai puțin obișnuite în a-și prezenta lucrările – a mai expus într-un garaj sau direct pe trotuar – a surprins din nou plăcut, cu o serie de lucrări remarcabile dedicate sacrificiului personalului medical în lupta cu SarsCov2, prezentate publicului în incinta Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.

La eveniment au luat parte, printre alții, primarul Nicolae Gnatiuc, părintele protopop Ioan Bârgăoanu, directorul spitalului din Onești, Gelu Nicolcea, actorul și regizorul Radu Bogdan Ghelu, numeroase cadre medicale, dar și tânăra artistă Karina Luncanu, care a oferit publicul un moment muzical plăcut.

“Vă multumesc pentru sprijin, încredere, binecuvîntarea gândului și a faptei, dar mai ales, că ați dat girul frumosului și culorii să aducă recunoștința jertfei LOR – a celor din linia I, a soldaților în halate albe în lupta cu un inamic nevăzut, nemilos și încă activ în viețile Umanității!”, a spus Luminița Pătrățeanu.

“Sunt mândră că spiritul de jurnalist nu a fugit din inimă și ființă.
Am gândit un proiect de suflet destinat jertfei celor din linia I în lupta cu virusul care a oprit Umanitatea.
Mă bucur enorm că am avut alături oameni frumoși, mă bucur că am putut să construiesc un gest mic pentru eroii noștri.
Multumesc jurnaliștilor interesați de proiectul meu, le întorc însutit mulțumirile mele, le sunt recunoscătoare medicilor, asistenților, tuturor operatorilor medicali!
Le mulțumesc și celorlalți colegi din presă și care au considerat alt subiect cotidian important!
Jurnalistul care pictează sau scrie în culori a fost astăzi copleșit de oameni minunați și interesați de ceea ce am trudit eu zile și nopți într-o perioadă tristă a Umanității, într-o perioadă în care, nu ne-am putut fi alături fizic.
Astfel, de la primarul urbei în care bunicii, părinții mei, eu și fiul meu s-au născut, la medici și doctori ai sufletelor, prieteni și colegi, ne-am fost alături. Ne-au unit frumosul uman, dorința de a răsplăti, de a dărui sentimente.
Îi multumesc domnului Gelu Nicolcea – managerul directorului spitalului oneștean pentru că a crezut în proiectul Blue Quarantine Story, că ne-a primit și că a reușit să insufle tuturor sentimentul de siguranță.
Și tot directorului Nicolcea îi mulțumesc pentru că ne-a însoțit să-l salutăm de departe și să-i transmitem sănătate preotului Ioan Berdan, internat și căruia am reusit să-i smulge zîmbete de bucurie.
Despre poveștile triste mărturisite cu durere de directorul spitalului onestean – suport covit -promit să scriu într-o postare ulterioară.
Sunt tare mîndră de toti oamenii frumoși dintr-o seară care a oprit ploaia și norii pentru a ne bucura de Albastru recunoștinței!
…Și cum am aflat ulterior, curcubeul a fost și el prezent, mă declar binecuvîntată.
Multumesc de flori, multumesc pentru tot!
Cu drag”, a mai menționat Luminița.

“Artista Luminița Pătrățeanu, actorul și scriitorul Radu Bogdan Ghelu, interpreta Karina Luncanu și studentul Norbert Zerkura, Protopiatul Onești și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” au conferit evenimentului o înaltă ținută culturală, artistică și spirituală!

Expoziția menționată se va transforma într-un proiect intinerant, la care au achiesat parteneri din: Regatul Unit al Marii Britanii, Regatul Spaniei – Insulele Canare, Italia – Brescia, Basarabia – Edineț.
Alături de Luminița Pătrățeanu și invitații săi mă înclin cu profund respect în fața tuturor cadelor medicale din cadrul Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești și a celor de la Ambulanța Bacău – Substația Onești, iar oneștenilor le aduc sincere mulțumiri pentru solidaritatea de care au dat dovadă până în prezent.

Împreună, solidari și uniți vom fi mai puternici și vom trece peste aceste grele încercări!”, a spus primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

“Proiectul „Blue Quarantine Story” – de Luminița Pătrățeanu a adus oamenii aproape. Aproape unii de altii (deși respectând distanțarea socială) cu măşti sanitare, dar cu sufletele neacoperite de măști , expoziția a redat puterea credinței că toți sunt unul și unul sunt toți”, se arată într-o postare a Protoieriei Onești.

Toate lucrările portretizând cadre medicale în lupta cu Covid -19 au fost donate de artist Spitalului Municipal Onești în semn de recunoștință pentru dăruirea celor care încă luptă pentru binele nostru, al tuturor.