Pompieri din Onești, Moinești și din Comănești acționează la ora editării acestui articol (n.r. – 14.08) pentru stingerea unui incendiu de vegetație care a izbucnit, aseară, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Privat Oituz. Numai ieri, pompierii din cadrul ISU Bacău au intervenit pentru lichidarea a 14 incendii, din care 7 de vegetație uscată. 

„Ieri, 14 martie a.c., un apel primit în dispeceratul integrat ISU-SAJ, în jurul orei 19:00,  anunța producerea unui incendiu de litieră, ce se manifesta în cadrul pădurii administrate de Ocolului Silvic Privat Oituz.

La locul indicat, au intervenit șase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În teren s-au deplasat si cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz și 15 lucrători ai Ocolului Silvic Privat Oituz.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 ha, reprezentând litieră, cioate și doborâturi. În jurul orei 21:20, acesta a fost localizat,  fiind supravegheat pe parcursul nopții.

În această dimineață, acțiunea de stingere s-a reluat,  la locul evenimentului deplasându-se forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 12 pompieri militari, ce încadrează următoarele mijloace: o auospecială de stingere, o autospecială de stins incendii de pădure și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Acțiunea de stingere este în dinamică. Intervenția pompierilor militari este una dificilă, din cauza terenului greu accesibil. Accesul la locul indicat se face fără mașini, la o distranță de aproximativ 3 km. Menționăm faptul că nu există pericolul ca incendiul să se propage către locuințe”, a declarat Ema Tereş, purtător de cuvânt al ISU Bacău.

Pompierii solicită în continuare cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis!