Șase ore au luptat cu flăcările pompierii chemați de urgență la un incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Agăș, miercuri, 19 februarie, în jurul orei 22.30. Flăcările au cuprins casa, anexele și un adăpost de animale, iar incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 200 de metri, la sosirea pompierilor militari. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești, o autospecială de intervenție de la Punctul de lucru Brusturoasa și o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești, încadrate cu 13 pompieri. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Agăș, care s-a deplasat cu un buldoexcavator și trei voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, un adăpost de animale și anexe.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Agăș a acționat cu ajutorul utilajului adus pentru îndepărtarea materialului combustibil din zona de ardere, fapt ce a facilitat intervenția pompierilor băcăuani. După aproximativ șase ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric, au ars aproximativ 200 metri pătrați acoperiș casă de locuit, o cameră situată la mansardă și bunuri din interior, circa 100 metri pătrați adăpost de animale, plante furajere, lemne de foc, cherestea și anexe pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați.