Inspirat de primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu “Piedone”, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a inițiat un proiect de lege prin care să fie permisă instalarea de tarabe sociale și în Piața Agroalimentară Onești.

Vă reamintim, tarabele sociale sunt destinate bătrânelor care vindeau până acum pătrunjelul și mărarul la colțul străzii, neavând posibilitatea de a achita taxa percepută de administrația pieței pentru a ocupa o tarabă obișnuită, ca ceilalți comercianți.

Proiectul iniția de primarul Neghină a fost aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii locali în ședința ordinară de luni, iar astăzi au apărut primele tarabe sociale în piața centrală din Onești.

“Tarabele sociale au devenit realitate! Persoanele in vârstă care vând câteva legături de verdețuri la colț de stradă vor fi îndrumate de către jandarmi sau Poliția Locala catre locurile amenajate în acest scop. Mulțumesc consilierilor locali pentru că au aprobat acest proiect votând în unanimitate!”, a precizat primarul Neghină.

În Capitală, “Piedone” a rezolvat problema “bunicuțelor cu leuștean” după ce a dispus ca Administrația Piețelor să pună la dispoziție 10 tarabe în incinta fiecărei piețe pentru persoanele vârstnice care comercializează câteva legume sau fructe pe străzile din jurul piețelor. Aceste persoane vor putea vinde cele câteva legume sau fructe la tarabele special amenajate, fără a plăti vreo taxă pentru respectivele tarabe. (foto: facebook.com/Laurențiu Neghină)