Primarii mai multor comune din județul Bacău nu au mai așteptat venirea oficială a primăverii și, profitând de vremea favorabilă, au început ample acțiuni de curățenie în localitățile de care se îngrijesc.

Dacă la Gura Văii primarul Silviu Tinei le-a declarat război celor care aruncă gunoiul pe domeniul public (detalii AICI), în comunele Pârgărești și Cașin, primarii Marius Gabriel Gheorghiță, respectiv Cosmin Curelea desfășoară ample acțiuni de salubrizare pe întreg teritoriul unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc. Acțiunile de salubrizare și igienizare erau absolut necesare, lucrătorii primăriilor, ale voluntarilor și ale beneficiarilor de ajutor social adunând cantități impresionante de deșeuri.

“Astăzi (n.r. – miercuri, 24 februarie) am continuat lucrările de ecologizare și salubrizare în satul Bahna. Deșeurile abandonate la întâmplare fac mult rău naturii și aerului pe care îl respirăm”, a precizat primarul comunei Pârgărești, Marius Gabriel Gheorghiță.

La Cașin, primarul Curelea și vicele Ion Flintoacă s-au deplasat cu oamenii în diferite puncte ale comunei (Cot, Dragu, Vlașca, etc.) și au strâns gunoaiele abandonate pe domeniul public, profitând de vremea prielnică.

Acțiunile de curățare și înfrumusețare ale comunelor nu se vor opri aici, fiind vizate și alte lucrări, precum decolmatarea șanțurilor, vopsirea copacilor, tăierea ierbii uscate de pe marginea drumurilor, etc.