Protecția medicilor și a asistenților medicali care luptă cu noul coronavirus ar trebui să reprezinte o prioritate pentru autorități. La Onești, peste 100 de cadre medicale din cadrul Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca”, ce și-au manifestat dorința de a nu mai merge acasă în această perioadă, pentru a-și putea proteja familiile, au fost cazate la Hotelul Trotuș.

Administratorul Hotelului Trotuș, Ionuț Chealfă, a răspuns astfel pozitiv apelului autorităților locale, toate locurile unității de cazare fiind ocupate în momentul de față.

“După ce am fost contactați de domnul primar Nicolae Gnatiuc, am decis să punem la dispoziție spațiile și serviciile necesare în vederea cazării personalului medico-sanitar care interacționează cu pacienții și care a optat pentru o formă de cazare în afara domiciliului. Având în vedere că spitalul din Onești este spital suport COVID-19, iar riscul de infectare este ridicat, peste 100 de cadre medicale au ales să se cazeze la noi”, a explicat Ionuț Chealfă.

Medicii și asistenții oneșteni care locuiesc la Hotelul Trotuș beneficiază de condiții de cazare moderne, după ce mare parte din camere (circa 80%) au fost renovate. Toate camerele au baie proprie, TV, iar cele renovate sunt dotate cu TV Led și frigider.

Totodată, cadrele medicale care locuiesc în această perioadă la Hotelul Trotuș beneficiază de trei mese pe zi, care le sunt servite în ambalaj de unică folosință respectând toate normele de protecție și igienă.

 “Ne-am luat toate măsurile de protecție și prevenire împotriva contaminării COVID-19, colegii noștri respectă o serie de proceduri drastice la intrarea în unitate, în timpul serviciului și la ieșirea din schimb. Aceștia poartă măști, mănuși și bonete de unică folosință, folosesc cu regularitate dezinfectanți și respectă toate normele impuse de DSP”, a mai precizat administratorul hotelului.

În hotel, personalul medical are circuitul său, separat de cel al unității (fiecare folosește câte un lift), tot ca măsură de protecție.

“Personalul este foarte amabil, mâncarea este excelentă, iar camerele sunt curate și elegante. Nu ne rămâne decât să le mulțumim celor care ne oferă sprijin în această perioadă grea pentru toată lumea”, a spus o asistentă.

“Le mulțumesc colegilor care au acceptat să lucreze în aceste condiții mai speciale și vreau să îi asigur că facem tot posibilul să îi protejăm și să fie remunerați pe măsură. În privința oaspeților noștri, facem tot posibilul să se simtă ca acasă, într-un ambient plăcut, având în vedere că urmează sărbătorile pascale”, a conchis Chealfă.

“Nu trebuie uitat că personalul medical este principala resursă în lupta împotriva noului tip de coronavirus” – Ionuț Chealfă, administrator Hotel Trotuș.