Frații Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără clădirea de birouri Dacia One de la dezvoltatorul Atenor. Cele două părți au semnat un acord pentru vânzarea clădirii de la intersecția Bulevardului Dacia cu Calea Victoriei, din centrul Bucureștiului, notează economica.net.

Proiectul de birouri Dacia One are două clădiri: prima clădire, clasificată monument istoric și care are 1.500 de mp, dar și  o clădire nouă, de 13.500 de mp. Printre chiriașii clădirii se numără ING Tech, Nöerr și ESS. Clădirea este pre-închiriată în totalitate.

Prețul de vânzare este de 50 de milioane de euro.

Frații Pavăl nu sunt la prima achiziție imobiliară, iar această nouă clădire crește portofoliul companiei pe segmentul imobiliar și se apropie de pragul de 500 de milioane de euro.

Cei doi au cumpărat clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca și au un parteneriat pe segmentul logistic cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu. Proprietarii Dedeman au plătit 200 de milioane de euro pentru cele trei clădiri din proiectul The Bridge din București, 120 de milioane de euro pentru complexul The Office din Cluj-Napoca. (foto mic: economica.net)