Bursa locurilor de muncă de la Onești (găzduită de sala de sport a Liceului Tehnologic “Petru Poni”) a atras numeroase persoane aflate în căutarea unui job, chiar de la deschidere. A surprins numărul foarte mare de tineri, proaspeți absolvenți de liceu sau chiar tineri până în 30 de ani, veniți din străinătate în vacanță.

“Nu exclud varianta de a mă întoarce de tot acasă, am înțeles că în meseria mea (n.r. – faianțar) se găsesc joburi destul de bine plătite. Dacă mi s-ar da vreo 3.000 de lei pe lună în mână, chiar aș fi mulțumit. E greu să stai departe de familie, de cei dragi, eu nu prea sunt obișnuit”, ne-a mărturisit un tânăr de 26 de ani, care lucrează momentan în Olanda.

În total, în prima oră de la deschidere, peste 200 de persoane au trecut pragul Bursei locurilor de muncă de la Onești. După ce au consultat lista tuturor locurilor de muncă disponibile în cadrul târgului – afișată la intrarea în sala de sport a Liceului Tehnologic “Petru Poni” – și după ce au reperat posturile interesante pentru ei, aceștia s-au îndreptat către birourile companiilor, unde și-au depus CV-urile ori au cerut informații suplimentare de la reprezentanții acestora.

“Suntem bucuroși că s-a organizat un astfel de eveniment. Avem ocazia de a primi CV-uri interesante și  a simți o creștere a interesului pentru oferta firmelor din piața locală”, ne-a declarat Elena Bufnilă, Director Marketing Grup Șerban Holding.

La târgul de joburi de la Onești – organizat de Asociația “Împreună pentru viitor Bacău”, în parteneriat cu Asociația Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, Liceul Tehnologic “Petru Poni” și Crucea Roșie Bacău, sunt prezente peste 50 de firme din Onești și din localitățile învecinate.

Câteva dintre companiile prezente la târgul de joburi de la Onești (care va fi deschis până la ora 16.00): Electroind, Very’s, Hotel Trotuș, Maremod, Instalații, Salina Tg. Ocna, Da Bacco, Gironap, Chimcomplex, Trans Carpat, Trotuș Tex, Interagroaliment (Grup Șerban), Escapade Fashion, Licurici Impex, Transilvania Broker, Moldova RentCar, Autoliv, Alimon, Mardag Construct, Draglen, Barlinek, Rewe România Penny, Mihoc Group, Smart Wood, Lux Artim, Agricultorul, Prakticasa, Marisano Prod, La Strada, Grup Atyc, Oriflame, Avon Cosmetics, Prospecțiuni SA, Simeda Creative, Ada Medical Home, Scorza.

Rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla STATISTICI INTERESANTE despre eveniment – număr de persoane prezente, categorii de vârstă, nivel de studii, număr de angajări efective, etc.