O familie din satul Răcăuți, comuna Buciumi, a avut parte de un eveniment nefericit, zilele trecute. După o scurtă ieșire la cumpărături, odată reveniți acasă cei trei membri ai familiei s-au trezit că una dintre cele două biciclete pe care le aveau în curte a fost furată. Nu orice bicicletă, ci una nouă, pe care puștiul de 12 ani o primise cadou, de ziua lui. Cealaltă bicicletă, mai veche, nu a suscitat interesul hoțului.

Pentru că în cea mai mare parte a timpului stau acasă, așa cum prevăd ordonanțele militare, cei doi soți sunt convinși că hoțul a acționat după un plan bine pus la punct, în sensul că le-a urmărit fiecare pas înainte să dea lovitura.

Astfel, hoțul a pândit momentul când proprietarii au plecat de  acasă și a subtilizat bicicleta din curtea locuinței lor fără nicio bătaie de cap, escaladând gardul.

Că bicicleta nou-nouță a fost singura țintă a autorului furtului nu încape îndoială. Deși ar fi putut să i se mai lege de mână și alte obiecte de valoare din curtea în care a intrat prin efracție, făptașul a plecat doar cu bicicleta amintită.

Păgubiții sunt convinși că cel care le-a furat bicicleta de circa 1.200 de lei nu este o persoană chiar străină.

“Este evident că am fost urmăriți când ne-am urcat toți trei în mașină și am plecat de acasă. Sigur e cineva care ne cunoaște destul de bine! De ce spun asta? În curte era și o mașină a unui prieten. Mă gândesc că dacă ar fi fost un străin, acesta, la vederea mașinii din curte, ar fi gândit că e cineva acasă, și nu ar fi îndrăznit să sară gardul. Dar așa a acționat în voie”, ne-a spus V.C., care a depus deja plângere la poliție, având deja un cerc restrâns de suspecți.

Sunt consternat de faptul că a avut tupeul (n.r. – făptașul) să ajungă până în pragul ușii casei!”, a mai adăugat V.C.

Bicicleta, model Ultra Nitro 27,5’’, negru cu roșu, nu avea un an de când fusese cumpărată și, cel mai probabil, va fi scoasă la vânzare pe site-urile de specialitate.