Rezultat de excepție obținut de halterofila Mihaela Cambei, de la CSM Onești, în cadrul Campionatelor Europene de Haltere pentru Seniori, de la Moscova! Aflată încă la vârsta junioratului, sportiva cuplului de antrenori Cristina Maftei – Gheorghe Maftei a izbutit să urce de două ori pe podiumul de premiere la finalul concursului de la categoria 49 de kilograme, obținând medalia de argint la stilul aruncat și bronzul la totalul olimpic.  

În același timp, Mihaela Cambei (originară din comuna Dofteana) a reușit să stabilească și două noi recorduri europene,  la aruncat și la total, la categoria de vârstă Juniori II.

Mihaela Cambei a câștigat bronzul la total, cu 180 de kilograme, argintul la aruncat, cu 100 kg, și s-a clasat pe locul 4 la stilul smuls, cu 80 kg.

„Un concurs plin de emoții pentru Mihaela cu un final excepțional, junioara noastră și-a încheiat concursul ocupând la Campionatele Europene de Seniori un loc 3 la total, un loc 2 la aruncat și un loc 4 la smuls . Felicitări, draga mea, ai fost o luptătoare!!!”, a declarat antrenoarea Cristina Maftei.

Tot în cadrul Europenelor de haltere de la Moscova, băcăuanca Cosmina Pană a obținut o medalie de argint pentru România, la stilul aruncat, cu 84 kg.

La categoria Mihaelei Cambei, titlul european atât la totalul olimpic cât și la cele două stiluri, aruncat și smuls, i-a revenit unei alte românce, bistrițeanca Monica Csengeri. (foto: Federația Română de Haltere)