Europarlamentarul Dragoș Benea, totodată președintele organizației județene PSD Bacău, a avut în această dimineață un accident pe raza comunei Gârleni. Pasionat de ciclism, politicianul a ieșit să dea o “tură”, profitând de vremea favorabilă practicării sportului cu pedale, când s-a trezit brusc în fața sa cu o mașină. Benea a evitat în ultima clipă impactul cu mașina ce i-a tăiat calea, dar tot nu a scăpat basma curată, intrând în coliziune cu o altă mașină parcată.

Europarlamentarul a explicat totul într-o postare pe Facebook:

Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracțiune de secundă!

Domnilor şoferi, oferiți respect cicliştilor pentru că nu sunteți singuri pe străzi!

În această dimineață, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel.

Pentru a evita o coliziune cu consecințe potențial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar.

În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecție şi echipament reflectorizant adecvat. Am sunat la serviciul de urgență 112, conform uzanțelor.

Atrag atenția, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toți participanții la trafic, inclusiv ptr cicliştii cu care – vor, nu vor – împart arterele rutiere. A practica ciclismul nu trebuie să fie un „sport extrem”, iar şoferii trebuie să ia exemplu din țările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roți.

În final, mulțumesc personalului medical de la UPU a SJU Bacău care mi-a acordat îngrijirile necesare, stabilind că sunt în afara oricărui pericol.

Fiți precauți!

Conduceți prudent! (foto: facebook.com/Dragoș Benea)