Călin Pușcalău, elev în clasa a 10-a la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Oneşti, a participat, zilele trecute, la Vălenii de Munte (jud. Prahova), la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică (ONNA), de unde s-a întors cu un nou rezultat de prestigiu, în nota celorlalte performanțe realizate de el la alte concursuri școlare similare.

Călin Pușcalău a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, ceea ce nu a făcut altceva decât să-i umple de bucurie pe părinții și pe dascălii săi. „Felicitări, Călin!!! Suntem extrem de mândri de tine!!!”, i-au transmis părinții, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Îndrăgostit iremediabil de fizică, după cum afirmă chiar el – „Pentru mine fizica înseamnă un mod de viață, înseamnă disciplina și seriozitatea care se revarsă în munca ce trebuie depusă zilnic pentru a mă menține la nivel înalt” – Călin și-a propus să deslușească și misterele astronomiei, atras de povestea Universului.

„De mic am fost pasionat de științe, însă adevărata flacără a pornit în momentul în care am reușit, în clasa a 7-a, să mă calific la Olimpiada Națională de Fizică, sprijinit fiind de un profesor de excepţie, doamna Lenuţa Basoc”, spune Călin, multiplu medaliat la olimpiadele naționale școlare. (foto: Facebook / Raluca Pușcalău)