Seminarul interactiv „Educația post-pandemie – provocări și oportunități”, finanțat de Rotary International District 2241 România și Republica Moldova, în parteneriat cu Rotary Club Onești, a reunit sâmbătă, 11 martie 2023, în sălile B4 și B5 ale Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Oneşti, profesori și elevi din Onești și Tg. Ocna.

Obiectivul principal a fost împărtășirea experiențelor din cei doi ani precedenți și fructificarea oportunităților oferite de trecerea bruscă la un sistem nou de comunicare școlară.

Finanțarea acordată de către Districtul 2241 și de către Rotary Club Onești a permis achiziționarea a 15 tablete inteligente Samsung și a 15 seturi de căști cu microfon Sony, menite să faciliteze activitățile didactice de tip hibrid (online şi cu prezenţă fizică). La finalul proiectului, aceste dispozitive vor fi donate unor elevi.

Rotary Club Onești mulțumește Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Oneşti, instituție parteneră în mai multe proiecte destinate tinerilor liceeni. (sursa: comunicat Rotary Onești)