Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri seară, la două gospodării vecine din localitatea Slănic Moldova, peste 20 de pompieri militari fiind mobilizați pentru stingerea flăcărilor (DETALII AICI).

Celor peste 20 de pompieri militari li s-au alăturat voluntari din cadrul SVSU Slănic Moldova, localnici dar și doi pompieri din cadrul Detașamentului Onești, care au venit din timpul lor liber.

Este vorba despre plutonier major Dan Botezatu și plutonier adjutant Octavian Birtea, care, având domiciliul în Slănic Moldova și fiind în prima zi liberă, după șapte zile de muncă continuă, nu au ezitat să vină din proprie inițiativă și să își ajute comunitatea și colegii din tura de serviciu.

Cei doi pompieri s-au prezentat la locul evenimentului complet echipați și pregătiți pentru o intervenție de durată.

“Acestă faptă trebuie apreciată nu numai de camarazii lor, dar și de întreaga comunitate, având în vedere că plutonierul adjutant Octavian Birtea, care își sărbătorea ziua de naștere a plecat de lângă cei dragi pentru a-și ajuta semenii”, se menționează într-un comunicat al ISU Bacău.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova, la ora 03:10. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime omenești. Au murit însă 70 de păsări, șapte capre și trei iezi.