Pentru toți copiii, principala provocare de anul acesta odată cu începerea anului școlar este să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Vorbim în primul rând de cele pe care le știm deja cu toții: purtarea măștii, păstrarea distanței și spălarea mâinilor care vor deveni în acest an școlar mai importante decât abecedarul probabil.

Sunt câteva reguli foarte simple menite să reducă la minimum riscul răspândirii noului virus.

Regulile de distanțare socială ar trebui să se aplice și mai departe, după ce elevii termină cursurile și se îndreaptă spre casele lor. În autobuze este de asemenea obligatorie distanţarea socială şi purtarea măştii de protecţie, doar că la Onești nimeni nu mai ține cont de aceste reguli.

În fotografiile alăturate se observă cum zeci de elevi se îmbulzesc la urcarea în autobuz, deși regulile de distanțare socială sunt foarte clare și pentru operatorii din transport.

Astfel, ne întrebăm dacă se mai merită efortul de a sta în medie 5 ore cu masca de protecție pe față și de a merge la toaletă cu rândul când se află la școală, dacă la plecarea spre casă elevii sunt transportați ca sardelele, unii într-alții.