Ziua de 8 Martie este recunoscută ca sărbătoarea internaţională a femeii. Luna martie este prima lună a primăverii, când toată natura renaşte. Pură coincidenţă sau nu, în această lună se sărbătoreşte şi Ziua Femeii, ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, ziua în care femeia este în centrul atenţiei, fiind sărbătorită de copii, de soţ, de prieteni. Semnificaţia acestei zile este identică şi pentru persoanele private de libertate, femeia fiind o prezenţă activă în viaţa fiecăruia dintre noi.

Reprezentanții Centrului Educativ Târgu Ocna au marcat această zi printr-o serie de activităţi adresate persoanelor internate în centru, menite să evidenţieze importanţa femeii-mamă, femeii-soţie, femeii-iubită, adunând câteva din lucrurile care trebuie spuse: „Îţi mulţumesc pentru tot, pentru faptul că m-ai acceptat aşa cum sunt, pentru că m-ai crescut. Te apreciez. Te admir şi pentru mine reprezinţi enorm. Pentru tot ceea ce însemni pentru mine…îţi trimit invitaţia ..la o floare!

Activitățile desfășurate în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna și-au propus, pe lângă informarea comunităţii cu privire la activităţile şi programele de educaţie, de asistenţă psihologică şi socială desfăşurate în centru în vederea facilitării reintegrării sociale a minorilor, să dezvolte simţul estetic în realizarea lucrărilor creative, să stimuleze creativitatea şi expresivitatea limbajului oral și să promoveze o atitudine proactivă  a persoanelor internate în centru faţă de activitatea de voluntariat.