Copila de 16 ani din Bogdănești care s-a sinucis în curtea locuinței sale era o fire introvertită, care se refugiase în desen, și care pare să fi plănuit totul. După tragedia care a zguduit familia, anchetatorii au găsit mai multe desene sinistre ale fetei, schițe ciudate cu fețe de oameni trasate într-un mod sinistru, relatează stiripesurse.ro.

Apar detalii absolut macabre în cazul fetei de 16 ani care a fost găsită carbonizată în grădina casei sale. Conform unor informații pe surse, tânăra era extrem de de introvertită, astfel că nu se știe cu certitudine ce probleme au împins-o să recurgă la gestul șocant. Un lucru e cert, fata a ales o moarte cumplită: a fumat un pachet de țigări și apoi s-a stropit singură cu benzină, după care și-a dat foc.

După tragedia care a zguduit familia, anchetatorii au găsit mai multe desene sinistre ale fetei, schițe ciudate cu fețe de oameni trasate într-un mod sinistru.

Ar fi făcut parte dintr-un grup sau undeva ar fi interacționat cu cineva, asta este exprimarea mamei, ar fi interacționat cu cineva din America, care îi învață pe copii cum să facă niște experimente cu focul”, a spus diriginta fetei.

Fata a fost găsită fără viaţă în curtea locuinţei, la aproximativ 700 de metri de casă. Luni dimineață. Tatăl său a descoperit-o acolo, de altfel ea mirosea puternic a benzină şi era parțial carbonizată.

Când au ajuns la faţa locului, echipajele de prim-ajutor au mai putut doar să constate decesul acesteia.

Cadavrul adolescentei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru autopsie. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind continuate pentru ucidere din culpă.

PERICOLUL REȚELELOR DE SOCIALIZARE

Avertisment pentru părinţii care își lasă copiii pe internet: patru din cinci adolescenţi sunt hărţuiţi pe reţelele de socializare. Copiii nu spun nimănui, dar suferă în tăcere. Aşa au ajuns o parte să fie depresivi, ba chiar să compenseze lipsa prietenilor cu droguri şi alcool, arată un studiu făcut la comanda unui dezvoltator antivirus din România.

În aceeași ordine de idei, un raport mai vechi al Protecţiei Copilului din Marea Britanie atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă reţelele de socializare.

Acestea pun presiune asupra copiilor şi a adolescenţilor într-o perioadă a vieţii, când sunt vulnerabili din punct de vedere emoţional. Părinţii trebuie să aibă mare grijă şi să discute permanent cu cei mici, recomandă raportul. Cu atât mai mult cu cât alt studiu sugerează o creştere a sinuciderilor în rândul tinerilor, asociată cu apariţia acestor mijloace de socializare.

Anne Longfield, şefa Protecţiei Copilului din Anglia: „Aş vrea ca şcolile să aibă cursuri obligatorii de educaţie digitală la vârsta la care copiii trec de la şcoala primară la cea gimnazială. Şcolile au deja succes în informarea copiilor despre siguranţa pe internet, dar mai puţin despre provocările emoţionale.”

Până la şcoală, rolul principal le revine părinţilor. Doar că, neavând ei înşişi experienţă, adultii nu realizează întotdeauna care e impactul emoţional al reţelelor de socializare.