Oneștenii și restul persoanelor din comunele limitrofe care au ajuns în această dimineață în Oborul Săptămânal Onești au fost întâmpinați la intrare de o sumedenie de afișe A4, trase la xerox, prin care erau informați că accesul în interiorul târgului este permis doar acelora care poartă mască de protecție.

Autoritățile oneștene au instituit obligativitatea purtării măștii în târg cu scopul de a limita răspândirea virusului, în condițiile în care nu doar la Onești, ci în toată țara, se înregistrează o creștere îmbolnăvirilor de COVID-19.

În ciuda faptului că poarta de acces era înțesată de afișe de avertizare asupra modului în care o persoană are dreptul să intre în incinta târgului, majoritatea oamenilor umbla cu gura și nasul descoperite. Doar câteva persoane purtau mască de protecție, și acelea o țineau de formă, sub bărbie sau, în cel mai fericit caz, aveau gura acoperită.

Începând de la primele ore ale dimineții, patrule mixte formate din polițiști și jandarmi au luat la pas târgul, controalele având ca scop, în primă fază, prevenția.

Oamenii spun că s-au săturat de tot acest joc al restricțiilor, “pune masca, scoate masca”, și speră să nu se revină la măsurile din trecut, când se ieșea din casă doar cu declarație pe proprie răspundere și numai între anumite ore. “Nu știu câți dintre noi vor mai putea răbda un nou lockdown! A trecut atâta timp, mulți dintre noi s-au vaccinat, să fim din nou obligați să stăm în casă cred că este prea mult.”

Potrivit DSP Bacău, la nivelul județului Bacău ieri s-au înregistrat 40 de noi cazuri de persoane confirmate cu COVID-19 față de ziua precedentă, și a fost raportat un deces.