Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că săptămâna aceasta vor fi peste 50.000 de teste disponibile, care pot diagnostica îmbolnăvirea cu COVID-19.

Un internaut a postat astăzi pe Facebook o fotografie cu testele rapide pentru coronavirus, explicând totodată, în câteva cuvinte, și procedura.

“Așa arată testele rapide pentru coronavirus! Fotografia este făcută într-o instituție publică, acolo unde au fost verificate câteva persoane pentru COVID-19. Se pun câteva picături de sânge în orificiul în dreptul căruia ste litera S. Se așteaptă 20 de minute. Când e o liniuță e de bine. Când sunt trei… Din motive obiective am “blurat” numele celor care au făcut testul”, este mesajul care însoțește poza cu testele.

În acest moment sunt 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară, la nivelul celor 7 centre de boli infecțioase din țară, la care se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate recent de Compania Unifarm, care vor ajunge în această săptămână în unitățile sanitare. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: facebook.com/Marius Popescu)