La propunerea directorului CSM Onești, Ingrid Istrate, și prin Ordin de Ministru al Ministerului Sportului, sala de atletică grea din Onești va purta numele lui Vasile Pușcașu, fost sportiv al CSM Onești și singurul sportiv român campion olimpic la lupte libere din istorie.

„Reprezintă un gest mic, dar este un simbol de recunoștință pentru ceea ce a realizat Vasile Pușcașu în activitatea sa sportivă”, a spus Ingrid Istrate.

Vasile Pușcașu este originar din comuna Bârsănești, iar pe data de 2 mai și-a sărbătorit aniversarea, împlinind 66 de ani.

Vasile Pușcașu are în palmares un titlu olimpic (Seul, 1988) și o medalie olimpică de bronz (Los Angeles, 1984), un titlu de vicecampion mondial (1987, Clermont –Ferrand) și două medalii de bronz mondiale (1977, Lausanne, 1979, San Diego), precum și trei medalii europene: un argint (Veliko Tarnovo, 1987, Sofia, 1978, București, 1979).

Comunicatul CSM Onești:

LA MULȚI ANI, VASILE PUȘCAȘU!!!!!!!!!!

Singurul luptător medaliat cu aur la lupte libere, la JO Seul din 1988 și cu bronz la Los Angeles 1984.

Clubul Sportiv Municipal Onești, club care l-a descoperit și format până la transferul său la CSA Steaua București, îi oferă astăzi un cadou ce își dorește a dăinui peste ani și care să amintească generațiilor întregi de luptători de performanțele sale.

– Sala de atletică grea a clubului, va purta numele de

– Sala de Sport VASILE PUȘCAȘU,

prin Ordinul de Ministru al Ministerului Sportului Nr. 369 / 28.04.2022. (foto mare: google.com/maps; foto mic: wikipedia)