Strada Industriilor din Onești, o arteră ce nu a fost niciodată reabilitată în ultimii 30 de ani, va fi modernizată în urma unui proiect inițiat de președintele Consiliul Județean Bacău, Valentin Ivancea, și de “vicele” CJ, oneșteanul Gelu Panfil.

Investiția va fi realizată în urma unui parteneriat dintre Consiliul Județean Bacău și Consiliul Local Onești, urmând ca CJ să suporte 90% din valoarea lucrărilor.

“Revitalizarea platformei industriale Onești și susținerea antreprenorilor care-și desfășoară activitatea acolo este o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Bacău, așa cum am anunțat încă de anul trecut.

După aprobarea de către CJ a schemei cadru de minimis, instrument prin care UAT-urile pot acorda facilități antreprenorilor care realizează investiții, la ședința Consiliului Județean din 31 martie, mai facem un pas hotărât în direcția susținerii investitorilor din județ.

Alături de preșdintele CJ, Valentin Ivancea, sunt coinițiator al proiectului de hotărâre vizând reabilitarea străzii Industriilor, din Onești, o arteră rutieră în lungime de aproape 5 km care deservește întreagă platformă industrială și agenții economici din zonă.

Precizez că drumul respectiv nu a fost reabilitat niciodată în ultimii 30 de ani, traficul greu contribuind din plin la degradarea accentuată a străzii.

Investiția va fi realizată în parteneriat cu Consiliul Local Onești, urmând ca CJ Bacău să suporte 90% din valoarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de asociere care urmează să fie aprobat.

Închei prin a sublinia că actuala echipă de conducere a CJ Bacău este axată pe proiecte concrete, cu urmări directe în dezvoltarea durabilă a județului Bacău și, implicit, a municipiului Onești.

Sunt convins că revitalizarea platformei industriale din orașul nostru va găsi un sprijin în Consiliul Județean, iar eforturile antreprenorilor de acolo vor avea în conducerea CJ un partener de încredere. Îmi pun speranța că, în spiritul celor scrise anterior, și Consiliul Local Onești va marșa la acest obiectiv”, a declarat vicepreședintele CJ Bacău, Gelu Panfil, la capătul vizitei pe care a întreprins-o, astăzi, alături de președintele CJ, Valentin Ivancea, în zona platformei industriale de la Borzești. (foto: facebook.com/Gelu Panfil)