Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantierul piațetei Casei de Cultură din Onești și pe strada Mercur, care se află într-un amplu proces de modernizare, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 20,3 milioane de lei (peste 4 milioane de euro).

Valentin Ivancea l-a avut alături pe primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, cei doi fiind întâmpinați de Edi Tărcuță, managerul companiei care efectuează lucrările.

În urma vizitei, Valentin Ivancea a făcut următoarele constatări: În ceea ce privește reabilitarea străzii Mercur, prin refacerea carosabilului şi zonelor adiacente pietonale, amenajarea spațiului de recreere și modernizarea Pieței Casei de cultură, gradul de execuție al lucrărilor este de 55 %, achiziția dotărilor fiind în proces de evaluare a ofertelor.

La finalul anului, când va fi finalizat acest proiect, atât biblioteca (n.r. – reabilitarea bibliotecii este parte a proiectului prin care se modernizează piațeta Casei de Cultură și strada Mercur) cât și centrul municipiului Onești vor deveni spații moderne, adecvate pentru socializare și organizarea manifestărilor publice.”

De precizat faptul că pentru a asigura o mare parte din cofinanțarea beneficiarului- Municipiul Onești, printr-un acord de asociere încheiat în luna septembrie a anului trecut, Consiliul Județean contribuie cu 10 milioane lei din totalul investiției de aproximativ 40 milioane lei (modernizare piațetă + reabilitare bibliotecă).

Deseori, am avut ocazia de a vizita orașe mici, transformate- prin viziunea primarilor care le conduc- în așezări urbane moderne, care conferă locuitorilor încredere, confort și siguranță, elemente fundamentale ce stau la baza dezvoltării durabile a unei comunități.

Municipiul Onești se încadrează perfect în categoria unor astfel de așezări, mai ales în ultimii trei ani, de când edilul Laurențiu Neghină a imprimat o nouă viziune managerială, prin implementarea unor proiecte viabile, cu scopul clar de a îmbunătăți calitatea și standardul de viață al oneștenilor.

Felicitări, Laurențiu Neghină pentru inițiativă, determinare și viziune!”, a conchis preşedintele CJ, Valentin Ivancea. (foto: Facebook / Valentin Ivancea)