Joi, 9 septembrie 2021, rotarienii oneșteni s-au întâlnit cu elevii din comuna Gutinaș pentru a le oferi ghiozdane, rechizite, câte o pereche de pantofi, un trening, măști sanitare viu colorate, dulciuri și o mică trusă de igienă personală care conține săpun, pastă și periuță de dinți.

“Ajutăm copiii să meargă la școală” este numele proiectului derulat, în această toamnă, de Asociația Rotary Club Onești .

Scopul proiectului este reducerea riscului de abandon școlar pentru copiii proveniți din familii defavorizate, înscriși în învățământul primar sau gimnazial.

Pachetele au fost personalizate conform ciclului de învățământ, iar echipamentul sportiv a fost achiziționat după mărimea purtată de fiecare beneficiar.

A fost ediția a patra a proiectului. Acțiuni similare celei de la Gutinaș s-au derulat, în anii precedenți, la Helegiu, Căiuți, și Onești.

Acțiunea nu s-ar fi putut desfășura fără sprijinul sponsorilor: Smart Wood România pentru ghiozdanele personalizate, Decathlon pentru echipamentul sportiv, Potpuriu, Mecanic Grup, Aquasal Grup, Sort Construct Energoprest, Tillia Company, CBR Invest, Ralu Impex.