Performanță de excepție realizată de atletul oneștean Luca Cristian Burniche (CSȘ Onești) în cadrul Campionatelor Naționale de Atletism pentru Copii, care au avut loc în perioada 10-12 iunie la Craiova.

Elevul profesorului Vasile Apetrei a avut o comportare remarcabilă în proba de tetratlon, pe care a dominat-o cu autoritate. Astfel, Luca Cristian Burniche a cucerit titlul național la tetratlon stabilind totodată și noi recorduri personale în cele patru probe: 60 metri plat, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină și 600 m).

În cadrul aceleiași competiții, un alt sportiv de la CSȘ Onești, Luca Mihail Coșa, a devenit vicecampion național la aruncarea suliței și a stabilit un nou record personal în proba de 200 m.

La întrecerea de la Craiova au luat parte peste 500 de sportivi din toată ţara.

Trebuie remarcat faptul că Burniche Luca Cristian a mai luat la Campionatul Național de sală 2 medalii de argint la triatlon și 200m, iar Coșa a mai luat anul acesta aur la Campionatul Național de la Arad, tot la aruncarea suliței. Ambii sportivi învață la Școala Gimnazială „George Călinescu” din Oneşti. (foto: CSȘ Onești)