Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a primit autorizația de construire pentru extinderea cu circa 70% a suprafeței centrului comercial Arena Mall din Bacău și așteaptă, în cel mai scurt timp, autorizația pentru hotelul de 4 stele Mercure și primul bloc din cadrul complexului rezidențial alăturat, pentru a începe simultan construcția în această vară, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Mall-ul lui Ovidiu Budeanu va avea concurență pe piața din Bacău. Investitorul sud-african Prime Kapital are semnată o promisiune de vânzare-cumpărare cu Dedeman pentru terenul fostei fabrici Letea din Bacău, unde vrea să construiască un centru comercial cu o suprafață de 51.200 de metri pătrați.

Budeanu este însă de părere că Bacăul, un oraș cu 136.000 de locuitori, nu poate susține două mall-uri de asemenea mărime.

„Suprafața Arena Mall urmează a fi extinsă de la 24.600 de metri pătrați până la aproximativ 42.000 metri pătrați. Extinderea mall-ului va fi de 14.600 de metri pătrați, plus încă 2.400 de metri pătrați, o zonă de strip mall de la parterul hotelului. La acestea se mai adaugă 10.000 de metri pătrați de terasare, restaurante și un parc tematic. La etajul întâi vom avea o terasă de 7.000 de metri pătrați, care va avea și un parc tematic exterior pentru copii, și la parter, în fața mall-ului, încă 3.000 de metri pătrați de terase. Obiectivul nostru este să realizăm un centru comercial dominant în zona Moldovei. Ne bazăm mult pe zona de agrement. Doar parcul tematic costă în jur de 1 milion de euro“, a declarat, pentru sursa citată, Ovidiu Budeanu.

Costul extinderii mall-ului este calculat la 45 de milioane de euro, realizarea hotelului necesită încă 10 milioane de euro, iar primul bloc cu 90 de apartamente, alte aproximativ 10 milioane de euro. (foto mare: romaniatv.net)

Articolul integral și mai multe foto – AICI