Ca toate poveştile, şi aceasta începe cu a fost odată…

A fost odată un Ierarh, care prin bunăvoința Sa, ştia a-şi îndemna discipolii să reverse lumina hristică şi bucuria dăruirii în lume. Cu orice ocazie. În orice zi.

Dar mai cu seamă atunci când sufletele celor mulți şi năpăstuiți nu aveau cum a se bucura de frumusețea sărbătorilor…

Într-un orăşel cu oameni oneşti ce îl aveau pe Sfântul Nicolae drept ocrotitor, s-a născut de câțiva ani ideea de a-i încălța pe cei ce nu aveau mereu ghetuțe să le lustruiască.

Prin proiectul lansat de Preotul Protopop Ioan Bârgăoanu “Fii şi tu Nicuşor!”, oameni de suflet au participat şi anul acesta cu donații din care s-au achiziționat peste 170 de perechi de încălțăminte pentru copiii, tinerii şi adulții cu dizabilități din centrele rezidențiale din Oneşti şi Tg. Ocna.

A fost zi de bucurie mare în rândul celor ce au primit darurile de suflet şi rugăciunea de sănătate şi ocrotire, mai ales în condițiile actuale, în care, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, mulți beneficiari din centrele rezidențiale au trecut prin stare de izolare.

Căci aşa se scriu poveştile: cu oameni de suflet, cu ‘Nicuşori’ care dăruiesc un pic din preaplinul inimii lor şi duc mai departe legea iubirii aproapelui împlinită de Sf. Ierarh Nicolae!

Şi când pic cu pic se face mult, sufletul lumii se schimbă! În bine! În frumos! În încredere şi dreptate!

În lumina lui Hristos ce se revarsă asupra tuturor!

Sărbători binecuvântate!

Şi multe poveşti țesute cu suflet!’ (foto și text: Protoieria Onești)