Accident mortal, miercuri seară, în jurul orei 22.30, pe DN 2 – E 85, în localitatea Oreavu, județul Buzău, în urma impactului devastator între două TIR-uri. Un tir transporta cherestea, iar celălalt era încărcat cu legume și fructe.

Totul s-a întâmplat după ce TIR-ul condus de un băcăuan de 52 de ani, pe direcția Buzău – Vrancea, a pătruns pe contrasens și a lovit autocamionul ce se deplasa regulamentar.

TIR-ul încărcat cu fructe şi legume se deplasa spre Bacău. În dreptul localității Oreavu, şoferul, un bărbat de 52 de ani, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe sensul opus. Aici s-a ciocnit de un alt TIR încărcat cu cherestea care se îndrepta spre Bucureşti. În urma impactului violent, autotrenul cu cherestea s-a răsturnat, materialul lemnos s-a împrăştiat pe şosea, iar cabina a lovit un stâlp de electricitate. Celălalt TIR s-a oprit în gardul unei locuinţe, iar încărcătura s-a împrăştiat toată pe şosea. Localnicii au dat imediat alarma, scrie stirileprotv.ro.

Din nefericire, şoferul aflat la volanul TIR-ului cu cherestea, un bărbat de 49 de ani, din Suceava, nu a supravieţuit în urma impactului.

Celălalt conducător auto a fost transportat la spital.

Din cauza accidentului, Drumul european 85 a fost blocat mai bine de trei ore iar traficul s-a desfăşurat pe o rută alternativă. (foto: stirileprotv.ro)