FC Viitorul a dispus fără drept de apel, scor 9-0, de Viitorul Berești Tazlău, într-un meci din cadrul etapei a 17-a a campionatului județean – Seria Valea Trotușului”, și a ajuns la 112 goluri marcate în acest sezon, o medie de 6,5 goluri pe meci.

Cu această victorie lejeră, gruparea de lângă Onești și-a consolidat poziția de fruntașă a seriei “Valea Trotușului”, însă tot nu-și permite vreun pas greșit, în condițiile în care rezultatele din sezonul regulat se calculează și în cea de-a doua fază a întrecerii, play-off-ul.

Până acum, dintre echipele ce se conturează că vor ajunge în play-off, FC Viitorul este cea mai bine poziționată, având doar un minus de două puncte față de maximum posibil.

Din seria “Valea Trotușului” va merge sigur în play-off echipa lui Adi Gheorghiu, aproape sigur se va califica Voința Oituz, în timp ce pentru a treia poziție se luptă trei echipe: Vulturul Măgirești, Gloria Zemeș și CSM Moinești.

Din seria “Bacău”, doar CSM Bacău este sigură de prezența în play-off, în timp ce pentru celelalte două locuri calificante bătălia se dă între Voința Gârleni, Dinamo Bacău și AS Filipești.

Interesant este că între cele două mari rivale la promovare din județul Bacău, FC Viitorul Curița și CSM Bacău, există o diferență foarte mare la capitolul eficacitate.

Astfel, în timp ce FC Viitorul a ajuns deja la cota 112, CSM Bacău nu a izbutit să înscrie nici măcar jumătate din golurile marcate de “alb-verzi”. Cu “doar” 50 de goluri înscrise până acum, CSM Bacău ocupă abia locul 4 în clasamentul eficacității, fiind depășită, în afară de FC Viitorul, și de Voința Oituz (59) și de Vulturul Măgirești (57).